V Budvaru končí ředitel p. Boček
Z místa ředitele podniku Budějovický Budvar odchází Jiří Boček, když odeslal ministru zemědělství dopis, v němž oznámil svou rezignaci ke konci letošního roku. Mohu potvrdit, že pan Boček odeslal ministru zemědělství České republiky dopis, ve kterém oznamuje svůj odchod z funkce ředitele podniku k 31. 12. 2016. Jiří Boček je v čele pivovaru od roku 1991. V pivovaru pracoval ale už v letech 1972 až 1973, a to v rámci praxe při studiu Středního odborného učiliště pivovarského v Českých Budějovicích. Po absolvování střední průmyslové školy a Vysoké školy chemicko-technologické v Praze se do Budvaru vrátil jako technolog a mistr varen, v letech 1985 až 1991 zde působil jako podsládek a mistr varen. Jiří Boček obdržel minulý týden od prezidenta Miloše Zemana státní vyznamenání, konkrétně Medaili Za zásluhy o stát v hospodářské oblasti. Letos obdržel i Výroční cenu České a pivovarnické akademie za rok 2015. Když jsem si položil otázku, proč jsme jako firma po čtvrt století od revoluce v tak dobrém stavu, tak jsem došel k několika základním bodům. Za prvé jsme i přes všechny změny stále věřili v naši značku. Dále jsme nepřestali věřit v kvalitu našich produktů. Nezahodili jsme originalitu budějovického piva. Naučili jsme se také věřit svým schopnostem. Naše firma je trochu odlišná tím, že řada lidí zde pracuje většinu svého života. Na těchto lidech oceňuji schopnost se dále rozvíjet. Toto je pohled ředitele Jiřího Bočka na Budějovický Budvar.
Kam dál?
Nová provozovna v poblíž náměstí v Českých Budějovicích
V Krajinské ulici vznikne nové bistro. V návaznosti na zmíněný záměr schválila radnice města pronájem prostoru určeného k podnikání v objektu Krajinská 23 pro společnost Ponorka s.r.o. Když vše půjde podle představ nového nájemce a především za předpokladu dobré epidemické situace, mohou si lidé na jídle pochutnat již začátkem léta letošního roku.
Zobrazit více
Jihočeským restauracím schází zahraniční hosté
Provozovatelé restaurací pomalu zahajují sezonu po nucené koronavirové pauze. V jejich provozech zatím zaznívá především čeština, ubylo zahraničních hostů. Lidé jsou opatrnější, dodržují hygienická opatření, nevyhledávají dav. Za své peníze žádají vyšší standard. I přes to jsme za každého z hostů rádi, řekl jeden z provozovatelů jedné z nejznámějších restaurací v Českých Budějovicích.
Zobrazit více
Koronavirus. Lidí v domácí karanténě přibývá
Chřipková epidemie na jihu Čech stále trvá. Naštěstí koronavirus nebyl dosud prokázán, ale hygienici zřídili informační linky a prosí veřejnost k ohleduplnosti a spolupráci. V domácí karanténě je už téměř osm desítek lidí. V Jihočeském kraji vzhledem k cestovatelské anamnéze a zdravotnímu stavu bylo ke včerejšku celkem 77 karanténních opatření. Jenom za středu a čtvrtek tento týden bylo vydáno 44 opatření, většinou u osob, které se vracely ze severní Itálie.
Zobrazit více