Tyto webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zlepšovat naše služby, personalizovat reklamy a analyzovat návštěvnost. Používáním našich stránek s tímto souhlasíte.
Více informací
ABC
českydeutscheenglish
X
42. ročník výstavy Země Živitelka
Úvod    Aktuality    42. ročník výstavy Země Živitelka

42. ročník výstavy Země Živitelka | Levné ubytování České Budějovice | Penzion U Rudolfa

42. ročník výstavy Země Živitelka

Na začátku 42. ročníku na níž své služby či zboží prezentuje přes 600 obchodníků, přišla řeč i na rekordní sucho v letošním létě a nízké ceny mléka, které dělají těžkou hlavu zemědělcům. O zahájení Země živitelky, jejíž loňský ročník navštívilo i přes deštivé počasí téměř 100 tisíc lidí, se kromě Miloše Zemana postaral také jeho předchůdce ve funkci Václav Klaus, dále ministr zemědělství Marian Jurečka nebo jihočeský hejtman Jiří Zimola. Dobré jídlo označil Miloš Zeman za součást kultury. Například Francouzi zcela samozřejmě řadí svoji kuchyni do francouzské kultury. A my jako bychom se za českou kuchyni styděli, tváříme se šťastně, když pojídáme některé odpornosti ze zahraničních kuchyní, řekl Miloš Zeman a dodal, že ten, kdo dobře jí, je kulturní člověk. V tomto ohledu si notoval s Václavem Klausem. „Místo plamenných řečí našemu zemědělství nejvíce pomůžeme konzumací českých produktů. I já mám kolikrát nutkání si koupit vznešeně zabalený francouzský sýr, ale pátý smysl mě vždycky zabrzdí a znovu sáhnu po sýru z Madety," řekl exprezident. At se letošní 42. ročník této výstavy těší velkému zájmu návštěvníků a spokojenosti vystavovatelů. A Vy neváhejte tuto výstavu navštívit, stojí to za to.

Kam dál?

Samsonova kašna bude opět čistá

Flašky všeho druhu, zbytky silvestrovských dělobuchů, dlažba odpadky atd, takové poklady vydala včera Samsonova kašna na českobudějovickém náměstí. Tu právě lidé z ČEVAKU připravují na letní sezonu. V minulosti už při čištění objevili i spoustu jiných věcí. Práce ale i tak nemají málo. Nejprve bazén vypustili, zbavili odpadků a předmětů, které lidé do vody upustili snad jen omylem, poté stěny a dno pomocí hadice s vodou a košťat zbavili řas a všech dalších nečistot a bazén ošetřili přípravkem na bázi chlóru. Důležitou součástí údržby před letní sezonou je také kontrola samotného bazénu a osvětlení. V úterý na řadu přijde vysokozdvižná plošina, s jejíž pomocí se dostanou k samotné soše Samsona. Vůbec poprvé v ostrém provozu bude spuštěné i nové filtrační zařízení, které nechala do technologického zázemí kašny nainstalovat radnice. Filtr by měl sbírat nečistoty a usmrcené mikroorganismy, které tu dříve cirkulovaly. Součástí zařízení je nově i automatické dávkování chemie, samo si to hlídá pH vody. Díky tomu všemu by voda měla být křišťálová, tak nám nezbývá se jen těšit na krásný pohled do kašny a na její nádherné okolí.

Zobrazit více>>

Výstaviště České Budějovice se opět otevírá

Třídenní Podzimní trhy odstartují v pátek 4. září a vstupné je zdarma. Výstaviště České Budějovice a.s. pořádá první akci od ukončení vládních opatření. Jediná akce, která v letošním roce proběhla, byl v únoru Mezinárodní pivní festival. Veškeré další události, které byly naplánovány, musely být zrušeny, tedy Slavnosti piva, Dětský den s Armádou ČR, Hobby, Stavební veletrh, konference a také mezinárodní výstava Země živitelka.

Zobrazit více>>

Pivovar Budvar uvařil rekordní množství piva

Nový rekord pivovaru Budvar. Objem vystaveného piva v pivovaru Budějovický Budvar včera překonal hranici 50 milionů hektolitrů. Tento objem piva by zalil českobudějovické náměstí o rozloze jednoho hektaru do výšky 500 metrů, což je téměř sedminásobek Černé věže. Při průměrném ročním průtoku řeky Vltavy v Českých Budějovicích by u Dlouhého mostu dosud vystavené budvarské pivo protékalo více než dva dny. Hranice 10 milionů hektolitrů byla překonána v roce 1959. Teprve 100 let po založení pivovaru v roce 1996 dosáhl celkový objem vystaveného piva 25 milionů hektolitrů. Během posledních deseti let se roční produkce pivovaru zvýšila o necelých 40%. Přes obrovský nárůst objemu výroby vaří Budějovický Budvar své pivo stále osvědčenými řemeslnými postupy. Jsme hrdí na to, že pokračujeme v 750tileté tradici vaření originálního Budějovického piva. Při výrobě piva používáme výhradně původní suroviny a vaříme jej pouze v Českých Budějovicích. I proto se naše pivo může pyšnit chráněným zeměpisným označením. Chráněné zeměpisné označení garantuje spotřebitelům skutečnou kvalitu, tedy to, že zakoupený produkt není levnou napodobeninou a že byl vyroben na konkrétním místě, z přesně definovaných surovin a předepsaným výrobním postupem. Pivo vyvážíme do 70 zemí světa. Reprezentujeme tak nejen náš pivovar, ale také přispíváme ke zvyšování známosti Českých Budějovic i České republiky ve světě. V roce 2015 uvařil Budějovický Budvar více než 1,6 milionu hl piva, což představuje meziroční nárůst o téměř 10%. Vyvezl asi 900 000 hektolitrů piva, meziročně o 10,5% více. Na domácím trhu prodej vzrostl o devět procent a překročil 700 000 hektolitrů. Budějovický pivovar Budvar je celosvětově známým pivovarem a chloubou Českých Budějovic.

Zobrazit více>>

ABC

Kontakty

Levné ubytování České Budějovice | Penzion U RudolfaCHAT Napište své hodnocení

Ubytování - penzion U Rudolfa

Třebínská 1684/8
370 05 České Budějovice
GPS: Loc: +48° 58' 20.93", +14° 26' 53.65"

 

Tel.: +420 608 180 081
E-mail: info@penzionurudolfa.cz

Websurf.czWeblinker.czRezervuj.netKudyznudy.czLinkovnik.comDovolena v CR